Over mij

Ken je nog dat gevoel van spanning en opwinding tegelijkertijd toen je voor het eerst van de hoge duikplank afging? Je twijfelt, zal ik wel zal ik niet. Je vrienden beneden jutten je op, doe het! Je durft niet, maar op een gegeven moment heb je toch genoeg moed verzameld om naar het uiteinde van de plank te lopen. Je haalt diep adem, je doet je ogen dicht en je springt als het ware de overwinning op jezelf tegemoet.

En dat is precies hoe ik me voelde toen ik in 2020 de deur bij KRO-NCRV achter me dicht trok. 25 jaar lang maakte ik, als regisseur/verslaggever, verhalen voor Spoorloos, Memories, Kruispunt, BinnensteBuiten en nog heel veel andere programma’s. Met ongelooflijk veel plezier interviewde en filmde ik mensen, vaak op kwetsbare momenten in hun leven. Verhalen vertellen zit in mijn DNA, net als mijn gevoel voor humor en mijn vermogen om te luisteren en een ongedwongen setting te creëren.

Inmiddels schrijf, fotografeer, film, monteer en interview ik voor verschillende opdrachtgevers. Bijvoorbeeld over een inclusievere arbeidsmarkt of over de impact van Corona. Maar ik volg ook mensen op hun weg naar het einde van het leven. Gefilmde portretten voor later, voor de nabestaanden. Ook het fotografen van uitvaarten geeft me veel voldoening. Mensen omschrijven het als troost gevend en het helpt de herinnering levend te houden. Zo mooi om te doen!

Scroll naar top