Over mij

Mijn eerste camera kreeg ik op mijn veertiende verjaardag, een zogenaamde Agfa Rits-Rats-Klik. Mijn vriendinnen stonden model. Nu, vijfenveertig jaar later is er eigenlijk niks veranderd, iedereen in mijn omgeving wordt nog steeds gevraagd en ongevraagd bekeken, bestudeerd en gekiekt. Behalve mijn zoon, die, sinds hij kan praten categorisch weigert en alleen op hoogtijdagen onder protest meedoet aan een familiefoto. Naast mensen is de natuur een persoonlijke bron van inspiratie. Zeiltochten over de hele wereld voedde mijn fascinatie voor de dans van zon, wolken, water en reflectie; een voortdurend spel van licht en beweging. Ik zoek niet naar de materie zelf, maar naar de beweging die ontstaat als wij mensen voorbijkomen en de materie tijdelijk bezitten of aanraken. De Griekse filosoof Heraclitus sprak van Panta rhei, “alles stroomt, alles verandert”. En dat is voor mij de betekenis van groei en vooruitgang. Dit jaar tik ik de 60, niet te geloven hoe snel de tijd gaat en hoe belangrijk het is om te genieten, het leven te vieren en mooie herinneringen te maken. Natuurlijk help ik daar graag bij!

In 2020 trok ik de deur bij KRO-NCRV achter me dicht. 25 jaar lang maakte ik, als regisseur/verslaggever, verhalen voor Spoorloos, Memories, Kruispunt, BinnensteBuiten en nog heel veel andere programma’s. Met ongelooflijk veel plezier interviewde en filmde ik mensen, vaak op kwetsbare momenten in hun leven. Verhalen vertellen zit in mijn DNA, net als mijn gevoel voor humor en mijn vermogen om te luisteren en een ongedwongen setting te creëren.

Inmiddels schrijf, fotografeer, film, monteer en interview ik voor verschillende opdrachtgevers. Bijvoorbeeld over een inclusievere arbeidsmarkt en gelijke kansen voor iedereen of over de impact die corona heeft gehad. Maar ik volg ook mensen op hun weg naar het einde van het leven. Gefilmde of gefotografeerde portretten, voor later, voor de nabestaanden. De rode draad in mijn werk is laat zich het best zo beschrijven: eerlijk, urgent, no bullshit, authentiek, beweging, humor en alles van waarde is weerloos en dus de moeite waard om je voor in te zetten.

Scroll naar top